Meer congressen in World Forum na overname door Gemeente

28-2-2014

Het gaat goed met het World Forum in Den Haag. Het convention center trok vorig jaar meer evenementen en bezoekers dan verwacht en ook de perspectieven zijn positief. Voor 2014 worden nog meer congressen verwacht. Voor een deel kan dat succes worden verklaard door de ingrepen die de gemeente tot nu toe heeft gepleegd in het gebouw, schrijft de Haagse wethouder Henk Kool (PvdA, economische zaken) aan de gemeenteraad.

Het World Forum Convention Center bood in 2013 onderdak aan achttien meerdaagse congressen, meer dan gedacht. Dit jaar worden negentien congressen verwacht, inclusief de kerntop.

Aanpassingen
De bedoeling is dat dit jaar een zogenaamde 'vlakke vloerzaal', dat betekent dat er geen podium meer in zit, wordt gerealiseerd. Dit is een langgekoesterde wens van congres-organisatoren. Kool: "Van bestaande opdrachtgevers worden signalen ontvangen dat zij door de toevoeging van de 'vlakke vloerzaal' serieus van plan zijn om te blijven congresseren in het World Forum Convention Center, dan wel dat serieus wordt overwogen om in het gebouw congressen te laten plaatsvinden waar dat voorheen niet mogelijk of niet aantrekkelijk was vanwege het ontbreken ervan."

Dak wordt misschien groen
Verder is met Eneco afgesproken dat het centrum wordt aangesloten op stadsverwarming. Ook worden kozijnen vervangen en wordt het dak aangepakt. Onderzocht wordt of hierop zonnepanelen kunnen komen of een groen dak.

De gemeente nam vorig jaar het World Forum over van de failliete projectontwikkelaar TCN. Daarmee was in totaal een bedrag gemoeid van 25 miljoen euro. GL-Events exploiteert het gebouw en zorgt ervoor dat er congressen naartoe komen.

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers