Meer geld voor innovatieve ondernemers

06-3-2013

Innovatieve ondernemers krijgen de komende jaren extra steun van de overheid. Het budget van de MKB Innovatiestimuleringsregeling Topsectoren gaat omhoog van 15 naar 22 miljoen.Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken bekendgemaakt. Doel is om het mkb en de wetenschap 'beter dan ooit' met elkaar te verbinden, aldus de minister.

Innovatiestimuleringsregeling
Het kabinet trekt 22 miljoen uit voor de regeling waarmee ondernemers uit het mkb met hulp van onderzoekers een product of techniek verder kunnen ontwikkelen. Ook voor de financiering van een haalbaarheidsstudie of voor de tijdelijke inhuring van hooggekwalificeerd personeel, kun je als mkb'er gebruikmaken van de regeling.

Concurrentievermogen versterken
Eerder was het budget van de regeling 15 miljoen. De verhoging is onderdeel van een groter plan van het kabinet: het concurrentievermogen van de Nederlandse economie versterken. Om Nederland in de top vijf van kenniseconomieën in de wereld te houden, moet de wetenschap en het bedrijfsleven meer met elkaar verbonden worden en moet er ruimte zijn voor vrij en ongebonden onderzoek, zo meldt het ministerie van Economische Zaken.

Andere innovatieregelingen
Ben je als ondernemer innovatief bezig, dan zijn er verschillende regelingen waar je gebruik van kan maken. Zo is daar de innovatiebox, een voordelige belastingregeling (heffing van 5 procent) voor de innovatieve activiteiten van ondernemers. En ken je de S&O-afdrachtvermindering en de aftrek speur- en ontwikkelingswerk (vroeger samen de WBSO)? Daarmee krijg je een deel van de loonkosten vergoed die zijn besteed aan innovatie, waardoor je minder loonheffing hoeft af te dragen.

Bron: MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers