Meer zakenreizen ondanks lager budget

06-9-2013

Van West-Europese directieleden zegt 75 procent vaker op zakenreis te gaan dan drie jaar geleden. En dat terwijl de helft van hen een lager reisbudget tot hun beschikking heeft. Dit blijkt uit onderzoek van Economist Intelligence in opdracht van American Express.

Onduidelijke resultaten
Het onderzoek geeft aan dat ruim 80 procent van de directieleden van mening is dat zakenreizen meedragen aan het succes van hun bedrijf. De directieleden geven aan dat de reizen belangrijk zijn voor acquisitie, behoud van bestaande klanten, sales en de concurrentiepositie. Echter, één op de vijf zakenreizen levert het beoogde resultaat op.

Verschuiving van trends
Behalve deze ontwikkeling is ook een verschuiving te zien van zakenreisbestemmingen. Twee derde van de West-Europese bedrijven gaat nog altijd op reis naar een bestemming binnen zijn continent, toch is er sprake van een dalende trend. Zakenreizen naar de BRIC-landen nemen daarentegen toe. China werd tijdens het onderzoek drie keer zo vaak genoemd als belangrijkste zakenreisbestemming in vergelijking tot drie jaar geleden.

Bron: TravBusiness Ecademy

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers