Minimumloon stijgt per 1 juli 2024 naar 13,68 euro

19-4-2024

Op 1 juli 2024 wordt het minimumloon geïndexeerd met 3,1 procent. Daarmee stijgt het minimumuurloon van 13,27 euro naar 13,68 euro.

De extra verhoging van het minimumloon van 1,2 procent gaat niet door. Afgelopen april stemde de Tweede Kamer voor het wetsvoorstel, maar in de Eerste Kamer bleek geen meerderheid. De senatoren maken zich zorgen om de hoge kostenstijging voor werkgevers, mede omdat het minimumloon de afgelopen jaren al sterk is verhoogd. Bovendien kost de extra verhoging de overheid zelf ook veel geld, omdat de AOW ook zou meestijgen.

Het is nog onduidelijk of een nieuw kabinet mogelijk toch besluit om het minimumloon extra te verhogen. Tijdens de afgelopen verkiezingen van de Tweede Kamer hadden veel partijen plannen voor een extra verhoging.

De volgende indexatie van het minimumloon staat gepland op 1 januari 2025. Het is nog niet bekend met welk percentage het minimumloon dan verhoogd zal worden. Dit is afhankelijk van de cao-loonraming volgens de Macro Economische Verkenning van het CPB die zij in september publiceert.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers