Net Zero Carbon Events start gemeenschappelijke database CO2 voetprint event materialen

09-1-2024

Net-Zero-Carbon-Events_banner.jpg


Door Net Zero Carbon Events (NZCE), het globale initiatief voor duurzamere events, zijn in december 2023 de eerste richtlijnen voor het duurzamer organiseren van evenementen gepubliceerd. Om de CO2-uitstoot nog beter in kaart te brengen, is de werkgroep Productie & Afval gestart met een overzicht van de emissiefactoren van de productie van eventmaterialen. Help jij mee deze te vullen?

Het NZCE initiatief wordt inmiddels ondersteund door meer dan 500 partijen uit de globale event industrie. Binnen het initiatief zijn er vijf werkgroepen gedefinieerd: Productie & Afval, Energie & Water, Food & Food Waste, Reis & Verblijf en Logistiek.
Binnen de werkgroep Productie & Afval zijn ze gestart met een eerste opzet van een ‘Materials Library’, een overzicht van CO2 voetprint van materialen die bij het organiseren van evenementen gebruikt worden. Hiermee kan niet alleen de branche zelf, maar ook de klant beter inzicht krijgen in de totale CO2-emissie van een evenement of evenementdeelname.
 
De initiatiefnemers van deze werkgroep, Edwin van der Vennet van beMatrix en Jorg Zeissig van Holtmann+ doen nu een oproep aan de hele branche om deze database zo compleet mogelijk te vullen. Ze zoeken jouw inbreng om de wereldwijd gebruikte materiaaltypen (namen, samenstellingen, enz.) vast te leggen, evenals feedback over hun hergebruik en verwijdering, en, waar mogelijk, overeenkomstige emissiefactoren. Omdat de database afhankelijk is van open-source databases met emissiefactoren, zijn ze met name op zoek naar nauwkeurigere factoren/berekeningen voor belangrijke materialen zoals tapijt, bewegwijzering en structurele bouwcomponenten zoals het casco.

Je hebt tot 31 januari de tijd om jouw steentje bij te dragen. Het sjabloon van NZCE vind je hier en kun je retourneren aan joerg.zeissig@holtmann.de.
 
Meer informatie over Net Zero Carbon Events vind je op https://www.netzerocarbonevents.org/. Mocht je vragen hebben bij het invullen, dan kun je je vraag het best mailen naar: info@netzerocarbonevents.org

CLC-VECTA is één van de ondersteunende partijen van dit initiatief.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers