Oad bezorgt SGR grootste schade ooit

30-9-2013

Het omvallen van Oad Reizen bezorgt SGR de grootste schadepost in zijn 30-jarig bestaan. Directeur Erik-Jan Reuver gaat ervan uit dat de schade voor het Garantiefonds minimaal meer dan tien miljoen euro gaat bedragen, maar rekent eerder op een bedrag van tegen de 20 miljoen.

Het oude record staat op naam van NBBS Reizen, dat in 2001 failliet ging en SGR een schadepost van bijna tien miljoen gulden bezorgde.

’De schade is niet zodanig groot dat we het niet kunnen opbrengen. SGR zelf zal niet omvallen’, stelt Reuver gerust. SGR heeft zo’n 85 miljoen euro in kas, een bedrag dat tien jaar geleden nog 65 miljoen euro bedroeg. ‘Oad is een grote speler. Het omvallen kwam ook voor ons als een grote verrassing.’

Vanaf vrijdag houdt SGR zich bezig met het behandelen van de claims van de 80.000 passagiers die voor komende winter al een vakantie bij Oad hadden geboekt. Met een gemiddelde partygrootte van ruim 2 personen komt dat neer op zo’n 40.000 claims.

Het opnieuw invoeren van een publieksheffing voor het Garantiefonds is volgens Reuver niet aan de orde. Wel tekent hij aan dat het omvallen van Oad tevens betekent dat een grote partij onder de aangesloten SGR-deelnemers is weggevallen, hetgeen ook een inkomstenderving voor SGR is.

Bron: TravMagazine

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers