Overheid kiest VCK Travel als vaste Travel Management Company

01-11-2012

De rechter stelt de Nederlandse overheid in het gelijk bij de gunning van de Europese aanbesteding internationale dienstreizen aan VCK Travel. VCK Travel wordt door deze gunning de vaste Travel Management Company (TMC) van het parlement, negen ministeries en de Algemene Rekenkamer.

Kort geding
Op 20 augustus 2012 werd de voorlopige gunning van de aanbesteding toegekend aan VCK Travel. Dit besluit van het ministerie werd echter aangevochten door ATP Business Travel B.V. en BCD Travel Nederland B.V. middels een kort geding. Op 30 oktober oordeelde de rechter in het voordeel van de overheid. Alle vorderingen zijn afgewezen; het ministerie heeft de gunning rechtmatig aan VCK Travel toegekend.

Centrale organisatie dienstreizen Rijksoverheid
De Shared Service Organisatie Internationale Functie (SSOIF) - de tijdelijke naamgeving van de in oprichting zijnde Shared Service Organisatie voor de internationale ondersteunende functies bij het Rijk - wil met de Europese aanbesteding haar dienstreizen centraler en uniformer organiseren. De overeenkomst wordt gesloten voor de duur van drie jaar en heeft een looptijd van maximaal 6 jaar.

De overstap van meerdere TMC’s naar een vaste TMC wordt gefaseerd ingevoerd. Vanaf juli 2013 zijn alle dienstreizen belegd bij VCK Travel. Naast de vluchten verzorgt VCK Travel ook het hotelverblijf, huurauto’s en treinreizen. VCK Travel directeur Ed Berrevoets is enthousiast over de uitbreiding van de activiteiten voor de Rijksoverheid: ‘We zijn erg trots dat de SSOIF onze transparate werkwijze - die wordt getypeerd door een persoonlijke benadering, innovatie en duurzaamheid - als gewenst kenmerkt. VCK Travel neemt graag een grote rol in de centralisering en uniformering van het travel management bij de Rijksoverheid. Daarnaast is de uitbreiding van de samenwerking een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van VCK Travel, door deze gunning wordt ons marktaandeel aanzienlijk vergroot.’

Bron: High Profile Events.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers