Partycatering leverde in 5 jaar tijd 25 procent in

07-2-2014

Hoe gaat het met de partycateringsector? Zijn, na de desastreuze kaalslag, de zware tijden en pijn voorbij en gloort er licht en lucht voor dit segment? Heeft men een vinger in de pap en aan de pols als het gaat om De Nieuwe Markt, de Nieuwe Verdienmodellen?

EventBranche ging op speurtocht naar gepeperde uitspraken en ongezouten meningen. Freelance redacteur Ellen van Ree maakte een groot artikel met diverse geluiden uit de partycateringbranche. Dat artikel wordt gepubliceerd in het komende EventBranche Magazine, maar voor EventBranche.nl al een klein tipje van de sluier:

Hoe hoog is de huidige druk? Wim Wiersma van de overkoepelende partycateringorganisatie ONCE: 'Waanzinnig, velen moeten nog immer knetterhard werken om de tent draaiende te kunnen blijven houden. Ik schat dat bedrijven een gemiddelde omzetdaling tussen de 6 tot 7 procent op de balans kunnen zetten. Hoewel de afgegeven, hoopvol stemmende signalen van een aantrekkende markt iedereen tot voorzichtige vreugde stemmen. Vergeet niet, de afgelopen vijf jaren heeft onze sector maar liefst 25% chronisch ingeleverd. Er zijn overnames geweest, faillissementen te betreuren, groten van naam en faam zijn gestopt, of hebben het bedrijfsroer noodgedwongen omgegooid.'

Uitbesteden aan kleine cateraars
Wiersma ziet wel degelijk lichtpunten. 'Het zit in het DNA van een goede cateraar om de handel elders te gaan halen. Ze zijn flexibel, er is overduidelijk en door het huidige klimaat noodgedwongen een andere bedrijfscultuur aan het ontstaan. Om de continuïteit te waarborgen zoekt men niches, men neemt er een locatie bij. Nog zoiets, of men is als foodsupplier aan derden gaan leveren. Je ziet ook dat contractcateraars zijn gaan uitbesteden aan de weer kleinere cateraars, en daar werden deze dan weer blij van. Voor de sector zitten de Nieuwe Verdienmodellen bij de musea, de cultuurhuizen, de sportpaleizen', aldus de voorzitter.

Bron: Eventbranche.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers