Philips lanceert indoor LED-navigatie

20-2-2014

Philips lanceert een op LED-verlichting gebaseerd intelligent 'indoor-GPS-systeem'. De electronica reus richt zich vooral op supermarkten, maar ook voor beurzen en evenementen zijn er heel wat toepassingsmogelijkheden.

Het systeem gebruikt de verlichtingsinfrastructuur van de locatie, om via een smartphone app, locatie-gebaseerde informatie aan de bezoeker door te geven. De verlichting communiceert met de app en stuurt aanbiedingen en informatie aan de bezoeker, afhankelijk van waar deze zich bevindt. Zo kunnen organisatoren de plekken op de beursvloer voorzien van specifieke informatie en vinden bezoekers rechtsreeks via de smartphone of tablet eenvoudig hun weg. Het systeem wordt op dit moment getest bij enkele supermarkten.

"Het mooie van dit systeem is dat er niet geinvesteerd moet worden in extra infrastructuur voor het onderbrengen, voeden en ondersteunen van locatiebakens voor binnenpositionering", zegt Gerben van der Lugt van Philips Lighting.

Verlichtingsarmaturen zijn gewoonlijk in een fijnmazig raster geïnstalleerd om de juiste verlichtingsniveaus te kunnen leveren. Daardoor kunnen ze ook gebruikt worden als positioneringsraster. Iedere armatuur kan bovendien individueel geïdentificeerd worden en is in staat zijn positie door te geven aan een app op smartphone of tablet van klanten. Hierdoor kan de klant van informatie worden voorzien op elke plaats in de winkel. Communicatie van de verlichtingsaramturen met de smartphone vindt plaats via Visual Light Communications, ofwel zichtbaar licht.

Waar kan ik de avocado's vinden?
De test in supermarkten ziet er alvast veel belovend uit. Als een klant bijvoorbeeld van plan is Mexicaanse fajitas te maken, kan de app hem naar het gangpad brengen waar de potten guacamole staan. Of, als de voorkeur uitgaat naar een verse bereiding, geeft de app via de gangpaden de juiste route weer naar de avocado's, tomaten, uien, chili's en limoenen. Ook kan de app nieuwe merken in het winkelassortiment voorstellen, of een aanbeveling doen voor alternatieve recepten.

Bron: Eventplanner.be / nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers