Postillion Hotels Nederland ontvangt Green Certificaat

14-3-2013

Onlangs zijn de Green Key certificeringen 2013 toegekend. Alle zes de vestigingen (Amersfoort Veluwemeer, Arnhem, Deventer, Dordrecht, Haren Groningen en Utrecht Bunnik) van Postillion Hotels Nederland hebben ook dit jaar weer dit duurzaamheid predicaat verworven.

Het aantal gecertificeerde ondernemingen in Nederland neemt ieder jaar toe. In het afgelopen jaar met 20% tot 589. Postillion Hotels Nederland ontvangt voor het derde achtereen volgende jaar dit certificaat.

Consumentenbond
Onderzoek van de consumentenbond (Reisgids januari 2013) naar ECO hotels geeft aan dat de GREEN KEY het beste keurmerk is voor de toeristische en zakelijke accommodaties. In het onderzoek zijn 5 keurmerken met elkaar vergeleken en inhoudelijk beoordeeld. Green Key is het op één na grootste keurmerk met alleen in Nederland ruim 580 keurmerkhouders en komt als beste uit de bus. De criteria zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke
keurmeesters gecontroleerd. Invoering van het keurmerk leidt regelmatig tot een energie en milieu besparingen van 10% tot 30 %.

Thijs Merks, Managing Director van Postillion Hotels Nederland is zeer tevreden met deze uitslag van het onderzoek . Green Key is het instrument voor ondernemers om duurzaam te ondernemen. Met dit instrument bespaart Postillion Hotels Nederland op energie en kijkt bijvoorbeeld kritisch naar de afvalstromen of schoonmaakmiddelen en informeren hun gasten hierover.

Ook in hun maatschappelijke betrokkenheid wordt duurzaamheid gemeengoed. Zo zorgt deze Green Key onderneming voor minder belasting van het milieu door onder andere CO2 reductie en speelt in op het in Nederland steeds meer gewortelde maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Postillion Hotels Nederland verdient de Green Key op basis van de keuring die door de onafhankelijke Stichting KMVK wordt uitgevoerd. Jaarlijks is er contact over de vorderingen van het duurzaam ondernemen van Postillion Hotels Nederland. Eens in de twee jaar komen keurmeesters daadwerkelijk over de vloer voor de controle.

Bron: MeetingMagazine

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers