Rotterdam Marketing lanceert ‘Rotterdam Knowledge Ambassadors’

13-10-2013

Rotterdamse wetenschappers, onderzoekers en andere experts gaan zich als kennisambassadeurs inzetten voor de komst van meer congressen naar de stad. Deze nieuwe Rotterdam Knowledge Ambassadors, die gisteravond officieel zijn benoemd, zijn hiervoor gevraagd door Rotterdam Marketing. De Maasstad wordt steeds populairder als bestemming voor internationale congressen. Rotterdam Marketing wil deze groei graag samen met haar samenwerkingspartners doorzetten. Congressen leveren een belangrijke bijdrage aan het zakelijk toerisme en zijn daarmee van grote waarde voor de stedelijke economie en de werkgelegenheid van de stad.

“Deze kennisambassadeurs zijn gevestigde namen binnen instituten als het Erasmus MC, de Erasmus Universiteit, en het Scheepvaart en Transport College en wonen vaak internationale congressen in het buitenland bij. Juist zij kunnen daarom binnen de congreswereld een belangrijke bijdrage leveren aan de promotie van de stad,” stelt Ton Wesselink, directeur van Rotterdam Marketing.

Het Rotterdam Knowledge Ambassadors-programma richt zich vooral op een toename van het aantal internationale associatiecongressen binnen de speerpunten van Rotterdam: medisch, haven-industrieel en creatief. Rotterdam was in 2012 gaststad van 26 internationale associatiecongressen (congressen georganiseerd door de (wetenschappelijke) verenigingsbranche) die gezamenlijk ruim 12 miljoen euro aan bestedingen opbrachten. De komst van deze congressen naar de stad draagt bovendien bij aan het imago van Rotterdam als hoogwaardige kennisstad.

De internationale associatiemarkt is een aantrekkelijke markt om in te investeren omdat het een groeimarkt is. Uit recent onderzoek van ICCA (International Congress & Convention Association) blijkt dat het aantal internationale associatiecongressen de afgelopen tien jaar met honderd procent is gestegen en de komende jaren alleen maar toeneemt.

Ambassadeurschap
De Rotterdam Knowledge Ambassadeurs moeten zich, om te worden benoemd, actief hebben ingezet om een congres naar Rotterdam te halen. Daarmee bekleden zij als ambassadeur ook een voorbeeldfunctie voor collega’s binnen hun instituten die ook een congres willen of zouden kunnen organiseren. Het ambassadeurschap geldt voor een periode van vijf jaar.

De kennisambassadeurs treden daarnaast gezamenlijk op als een kennis- en netwerkplatform op het gebied van het organiseren en het binnenhalen van internationale congressen in Rotterdam. In die hoedanigheid fungeren zij ook als klankbordgroep voor Rotterdam Marketing bij vraagstukken met betrekking tot Rotterdam congresstad. Rotterdam Marketing, oftewel Rotterdam Convention Bureau, heeft als taak de economie te versterken in de stad door onder andere de internationale congresmarkt in de stad te stimuleren.

Benoeming
Het Rotterdam Knowledge Ambassadors- programma is gisteravond tijdens een feestelijke bijeenkomst in LPII officieel van start gegaan. Twaalf van de zeventien ambassadeurs zijn daar officieel benoemd. Hieronder treft u het overzicht van de Rotterdam Knowledge Ambassadors en het Comité van Aanbeveling aan.

Ambassadeurs

 Dhr. J.R. Polling BHS  Erasmus MC
 Dr. R. de Crom  Erasmus MC, Afdeling Biomedische Wetenschappen
 Dr. M.H. Lequin  Erasmus MC, Afdeling Radiologie
 Dr. J.A. Hazelzet  Erasmus MC, Sophia Kinderziekenhuis
 Prof. Dr. D. Tibboel  Erasmus MC, Sophia Kinderziekenhuis
 Dr. H. IJsselstijn  Erasmus MC, Sophia Kinderziekenhuis
 Mevr. O. Frauenfelder Ma ANP  Erasmus MC, Sophia Kinderziekenhuis, Afdeling Neonatologie
 Prof. dr. Ph.H.B.F. Franses  Erasmus Universiteit, Erasmus School of Economics
 Prof. dr. M.H. Vermeer  Leids Universitair Medisch Centrum, Afdeling Huidziekten
 Dr. E. Geraerts  Erasmus Universiteit Rotterdam, Klinische Cognitie Lab
 Prof. dr. A.C. Smaal  IMARES Wageningen UR
 Ir D. Stoelhorst  International IABSE Conference
 Dr. K. Dijkstra  Erasmus Universiteit Rotterdam, Faculteit der Sociale Wetenschappen
 Prof. dr. I.D. de Beaufort  Erasmus MC, Afdeling Medische Ethiek en Filosofie
 Prof. dr. D. van Dijk  Erasmus Universiteit, Erasmus School of Economics
 Prof. dr. T. van Gelder  Erasmus MC, Afdeling Inwendige Geneeskunde
 Prof. dr. Ir. R. Dekker  Erasmus Universiteit Rotterdam, Faculteit der Economische Wetenschappen


Comité van Aanbeveling
Het Comité van Aanbeveling bestaat uit:

  • Ing. A. Aboutaleb, Burgemeester Rotterdam
  • Drs. H.H. Horsting, oud algemeen secretaris Kamer van Koophandel Rotterdam
  • Prof. dr. Huib Pols, toekomstig rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • mr. P. van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam
  • E. Hietbrink, voorzitter van het College van Bestuur van Scheepvaart en Transport College / STC-Group

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers