Samenwerking zorgt voor succes op zakelijke markt, ook in Amersfoort

17-9-2013

Samenwerken, een begrip dat steeds nadrukkelijker zijn succes bewijst. In de zakelijke markt van stad & regio Amersfoort hebben congres- en vergaderlocaties de handen stevig in elkaar geslagen. “Door deze samenwerking worden mooie successen geboekt. Zo komen er in september 150 managementondersteuners, trainers en coaches naar de stad & regio om zakelijke locaties te ontdekken. Potentiële klanten die terugkomen om een training, congres, event, beurs of bedrijfsuitje te organiseren. Goed voor onze economie dus”, aldus Citymarketeer Dennis Sille van Stichting Citymarketing Regio Amersfoort.

Stichting Citymarketing Regio Amersfoort heeft speciaal voor de zakelijk toeristische markt een campagne ontwikkeld genaamd ‘Locatie Amersfoort - where minds meet’. Dennis: “Hiermee leggen we verbanden tussen ondernemers én promoten we het zakelijke toerisme in Amersfoort en de regio. Op de website www.locatieamersfoort.nl presenteren we bijvoorbeeld ondernemers en locaties in sfeervolle beelden, met al hun specifieke kenmerken. We willen het de klant zo makkelijk mogelijk maken om een geschikte, unieke en inspirerende locatie te vinden. Natuurlijk hopen we dat daardoor nog meer zakelijke bijeenkomsten in onze stad en regio georganiseerd gaan worden.”

Voor de bijeenkomsten in september werken de volgende ondernemers met elkaar samen: Observant, Meet & Discover, Zandfoort aan de Eem, Landgoed ISVW, Mandemaaker, Brasserie Zuiderzoet, Breevoort Geitenboerderij, Out in Action, DierenPark Amersfoort, Secretaressecoach, Sandra Kok, FranklinCovey, Secretaressepas en Noloc loopbaan professionals.

Amersfoort staat op dit moment op de 7e plaats in de top 10 van meest aantrekkelijke steden voor zakelijke ontmoetingen. Zakelijke reizigers waarderen vooral de goede bereikbaarheid, de centrale ligging en het aanbod van originele en kwalitatief goede locaties voor zakelijke ontmoetingen. Het aantal zakelijke overnachtingen steeg sinds de start van de campagne in 2011 met 42% tot 294.000. Belangrijk ook zijn de honderden extra banen die binnen de regio in deze sector zijn gecreëerd sinds 2011.

Locatie Amersfoort is een initiatief van Stichting Citymarketing Regio Amersfoort.

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers