Somberheid zorgt voor stijgende kosten werkgever

17-11-2012

Uit een vandaag gepubliceerde analyse van 365 blijkt dat voor het tweede jaar op rij het aantal werknemers dat uitvalt met een depressie is toegenomen. Niet alleen meer werknemers vallen uit - in 2011 26% meer ten opzichte van 2010 - ook de verzuimduur per werknemer is drastisch toegenomen: gemiddeld 22% meer verzuimdagen per werknemer in 2011 ten opzichte van de verzuimduur in het voorgaande jaar. Deze stijging zet ook in 2012 door.

Werknemers reageren verschillend op veranderingen in het werk. De groep werknemers die mentaal niet in staat is met toenemende druk om te gaan, geen of te laat hulp inschakelt en vervolgens in somberheid belandt wordt steeds groter.

Depressie ontstaat vanuit - vaak een combinatie van - privé- en/of werkproblematiek. Het goede nieuws is dat werkgevers zelf veel kunnen doen om depressiviteit onder hun werknemers te verhelpen. Werkgebonden- en persoonlijke resources - energie drivers - blijken namelijk onder invloed van positieve emoties beschermend tegen een negatieve neerwaartse spiraal richting depressie. Deze resources zorgen vervolgens ook voor een betere stemming en meer energie, met als gevolg 18% meer productiviteit en 12% meer omzet.

Lees in de whitepaper “Meer en langer verzuim door depressiviteit: sturen op resources biedt nieuwe oplossing”, meer over de gevolgen van de toenemende somberheid, het herkennen van de symptomen van depressie en hoe u op het werk positief resultaat kunt boeken door te sturen op positieve emoties en resources.

Bron: 365

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers