Tausch biedt starter ervaring op de arbeidsmarkt door startersbeurs

31-10-2013

Als een van de eerste bedrijven in regio Den Bosch ontvangt Tausch uit Schijndel de "startersbeurs". Hierdoor krijgt recent afgestudeerde Bosschenaar Stephan Roskam de kans om bij Tausch arbeidsmarktrelevante competenties, vaardigheden en werkervaring op te doen. De startersbeurs is een idee ontwikkeld door de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen en de jongerenvakbonden FNV en CNV èn alleen bedoeld voor afgestudeerden die in de deelnemende gemeentes ingeschreven zijn. Stephan Roskam, wonend in Den Bosch heeft onlangs zijn diploma/bachelor behaald aan Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch richting Human Resource Management.

In de huidige arbeidsmarkt met een hoge jeugdwerkloosheid is het voor veel jongeren lastig om werkervaring op te doen dat aansluit bij hun opleidingsniveau en -richting. De startersbeurs maakt het mogelijk om direct na het beëindigen van de studie, werkervaring op te doen gedurende zes maanden in het bedrijfsleven en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Door deze ervaring wordt het makkelijker om een passende baan te vinden. Dit betekent dat Tausch tijd investeert om Stephan alle facetten van het HR vak te laten zien en aan de andere kant ondersteunt Stephan, Tausch op diverse vlakken. Zo is hij voornamelijk actief met de praktische kant van het HR vak en organiseert hij bijvoorbeeld diverse HR trainingen. Het leuke is ook dat hij bedrijf breed ervaring op doet. Zo is Stephan voor een klant even op en neer gegaan naar Milaan.

Stephan heeft zijn afstudeerstage gelopen bij Tausch waarin hij heeft laten zien goed te passen in de cultuur van het bedrijf. "Dankzij Tausch heb ik de kans gekregen om mijn gedrevenheid in te zetten voor de organisatie. Ik zie dit als een geweldige mogelijkheid waarbij ik door ervaring op te doen mijzelf en de organisatie kan blijven ontwikkelen", aldus Stephan. Voor Tausch is het uit MVO oogpunt (bijdrage aan de maatschappij) een win/win situatie. Natuurlijk heeft Tausch als werkgever weinig vastigheid want Stephan is verplicht elke week een dag aan het solliciteren, hij kan dus ieder moment gevlogen zijn.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers