Tweede Kamer stemt in met verhoging minimumloon

27-3-2024

De Tweede Kamer heeft afgelopen week ingestemd met de extra verhoging van het wettelijk minimumloon met 1,2 procent per 1 juli.

Het gaat om een extra stijging van 1,2%, die bovenop de reguliere verhoging per 1 juli 2024 komt. De hoogte van de reguliere aanpassing is nog niet bekend. De verwachting is dat de reguliere en bijzondere verhoging samen per 1 juli 2024 ca. 4,3% zal bedragen, waardoor het wettelijk minimumloon waarschijnlijk van € 13,27 naar € 13,84 per uur stijgt. De definitieve verhoging wordt uiterlijk in de eerste helft van april bekendgemaakt.

"Teleurstellend, maar niet onverwacht", aldus ondernemersvereniging VNO-NCW en MKB-Nederland. Wat wel goed is, is dat direct twee moties zijn aangenomen rondom deze instemming: een motie van SGP om de impact van de verhoging van het minimumloon snel inzichtelijk te maken en een motie van VVD om in de toekomst beter te kijken naar het effect op specifieke sectoren.

Daarnaast is het positief dat er in het debat veel steun is uitgesproken voor verlaging van de werkgeverslasten, zoals de ondernemersorganisaties ook in hun eerdere brief aan de Tweede Kamer hadden aangekaart. Zij zullen dit ook richting de Eerste Kamer blijven benadrukken.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers