UFI onderzoek: wereldwijde toename omzet Beurzen in 2013

30-1-2014

UFI heeft onlangs de resultaten van de 12de Global barometer enquête bekend gemaakt.

Positief nieuws
Een meerderheid van de bedrijven in alle regio's realiseerden een toename van hun omzet sinds 2011. Met name Azië en Amerika scoorden goed, waarvan respectievelijk zeven en acht van de tien bedrijven omzetverhogingen realiseerden gedurende 2013. In het Midden-Oosten, Afrika en Europa zagen zes van de 10 bedrijven een opleving in de groei.

Impact crisis tot 2015
Toch antwoordde 63 procent van de respondenten dat de impact van de economische crisis op hun bedrijf nog niet voorbij is en de meeste van hen verwachten dat dat niet eerder zal zijn dan 2015. "Hoewel we voorzichtig moeten zijn over de ontwikkeling van de wereldwijde economische situatie toont de tentoonstellingsbranche zijn vitaliteit door de groei van de vier jaar aan te tonen", zegt Paul Woodward, UFI directeur. "Deze branche blijft opmerkelijk dynamisch waarbij een meerderheid van de bedrijven positief de nieuwe uitdagingen aangaan."

Ontwikkelen nieuwe business
Tot slot zijn de meeste bedrijven van plan nieuwe business te ontwikkelen. Zo is 75% van plan nieuwe activiteiten te ontwikkelen in zowel het klassieke aanbod van beursactiviteiten als in virtuele evenementen (of beiden). 49% is van van plan om de tentoonstellingsactiviteiten uit te breiden naar nieuwe landen.

De 12e Global Barometer enquête werd uitgevoerd in december 2013 en werd beantwoord door 178 bedrijven uit 57 landen, waaronder ook bedrijven uit Nederland.

De volledige resultaten van de 12e Global Barometer Survey kunnen hier gedownload worden.

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers