Van Straaten maakt reusachtige theepot van Rotterdamse voorgevel

30-10-2013

Bewoners van de Rotterdamse West-Kruiskade zitten voorlopig niet meer verlegen om een kopje thee. Van Straaten, specialist op het gebied van innovatieve visuele communicatie, heeft de nieuwe voorgevel van de Humanitas verzorgingsflat voorzien van een gigantische theepot.

De theepot, uitgevoerd in Delfts blauw, is een project van de Rotterdamse kunstenares Anne-Mercedes Langhorst. De in Lima geboren kunstenares probeert in haar werken een culturele samensmelting te laten zien. De oer-Hollandse theepot past dan ook mooi in de multiculturele setting van de West-Kruiskade.

Uitvoering met plakpanelen
De theepot zou oorspronkelijk een driedimensionaal object worden, maar vanuit kostenperspectief is gekozen voor een uitvoering met plakpanelen. Vanwege de verschillende ondergronden heeft Van Straaten een drietal materialen gebruikt om de theepot op de gevel aan te kunnen brengen: het plaatmateriaal Dibond op de bakstenen muren (voor de tuit en het handvat), geprint Clearvision folie op de ramen en een permanente folie voorzien van een mat laminaat op de kozijnen.

10x10 meter
Medewerkers van Van Straaten waren niet alleen verantwoordelijk voor het printen van het materiaal, maar ook voor de montage van de 10x10 meter grote theepot. Het beplakken van de vernieuwde gevel van de verzorgingsflat nam uiteindelijk zes dagen in beslag. "Er waren 4 à 5 dagen gepland voor het project, maar door de slechte weersomstandigheden hebben we anderhalve dag niet kunnen monteren", vertelt CEO Nico van Straaten. "Na het aanbrengen is het materiaal gelukkig weer- en windbestendig. Voorbijgangers en bewoners kunnen zorgeloos genieten van dit schitterende kunstwerk."

De gigantische theepot wordt op 1 november officieel gepresenteerd door de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus.

Bron: Eventbranche.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers