Van Straaten ziet duurzaamheidsinspanningen beloond met ClimatCalc certificering

07-12-2023

Bij Van Straaten is duurzaamheid al lange tijd een belangrijk aandachtspunt. Concreet betekent dat blijven investeren in duurzame technologie, efficiënte bedrijfsprocessen, milieuvriendelijke producten en partnerschappen. Met ingang van deze maand zijn de inspanningen beloond met een ClimateCalc certificering.
 

Het door FESPA Nederland Association aanbevolen ClimateCalc is ontworpen om vanuit een levenscyclusperspectief exacte informatie te verschaffen over de CO2-impact van grafische producten. Het levert de branche een complete, objectieve methode om producten en inspanningen met elkaar te vergelijken en te verbeteren.

Objectief en vergelijkbaar
Voor de berekening van de CO2-voetafdruk van ieder Van Straaten-substraat worden alle voetafdrukgegevens van dat product (productie, transport, opslag, etc) gecombineerd met de totale voetafdrukgegevens van het bedrijf. Zo krijgt ieder product een concreet cijfer, dat objectief en transparant te vergelijken is met dat van andere substraten.

Niels van Straaten licht toe: ‘Dit cijfer helpt onze klanten om de meest duurzame keuze te maken en om de totale CO2-effecten daarvan op hun projecten te berekenen. Maar, misschien nog wel belangrijker, het helpt ons om continu verder te verduurzamen. Iedere verduurzamingsinspanning die wij leveren op product- of bedrijfsniveau, is na de jaarlijkse ClimateCalc-audit namelijk terug te vinden in de nieuwe, lagere cijfers van onze substraten.’

Recycle & re-use programma’s
Omdat het verduurzamen van de hele keten voor Van Straaten van belang is, wordt ook daarin geïnvesteerd. Het bedrijf onderzoekt momenteel alle opties om een integraal recycle en een re-use programma op te zetten, waarin ze venues, evenementenorganisatoren en standbouwers faciliteren om de gebruikte prints te verzamelen, waarna Van Straaten ze ophaalt en opnieuw verwerkt.

ClimateCalc.png
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers