Vanaf november gaan Ondernemingsdossiers werken

29-9-2011

Vanaf november gaan de eerste zogenaamde ondernemingsdossiers werken, dossiers waarin ondernemers informatie kunnen zetten die ze nu nog bij verschillende overheidsinstanties moeten aanleveren. Het initiatief komt van het bedrijfsleven en de overheid gezamenlijk, bedacht om de regeldruk fors te verminderen. "Het moet makkelijker worden om aan de regels te voldoen, zoals door slimme ontsluiting van wet- en regelgeving, de zogenoemde regelhulp. En het moet minder tijd kosten om goed toezicht te houden", zegt Joep Thönissen, directeur van RECRON, de branchevereniging voor de recreatiesector.

Binnenkort zullen meerdere branches kunnen aanhaken bij het ondernemingsdossier. Brancheorganisaties zijn bezig de applicaties voor de betrokken ondernemingen te ontwikkelen.

Afgelopen 14 september installeerde minister Verhagen van Economie, Landbouw & Innovatie het Beraad die ervoor moet zorgen dat het ondernemingsdossier soepel wordt ingevoerd, de bestuurders bij overheid en bedrijven aangesloten blijven en de aanpak consistent blijft.

Om meer te lezen over het Ondernemingsdossier klik hier.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers