Veldeman bouwt decor voor wereldpremière Romeo en Julia

16-2-2014

Het Koninklijk Ballet Vlaanderen danste donderdagavond in aanwezigheid van Koningin Mathilde de wereldpremière van een nieuwe productie van Romeo & Julia in de Vlaamse Opera van Gent. Met het tijdloze liefdesverhaal van William Shakespeare, de nieuwe choreografie van Russische choreograaf Slava Samodurov en de bekende muziek van Sergei Prokofiev was het romantiek en passie troef op de vooravond van Valentijn. Het decor voor deze productie werd gebouwd door Veldeman Structure Solutions.

Zelfdragende aluminiumstructuur
Veldeman bouwde een zelfdragende aluminiumstructuur naar het ontwerp van Anthony MacIlwaine, gebaseerd op Shakespeare’s Globe Theatre in Londen. Het concept is vergelijkbaar met dat van een tentstructuur: volledig demontabel en door het lichtgewicht ontwerp op te bouwen op mankracht alleen.

De structuur van bijna 7 meter hoog telt 3 verdiepingen, weegt 2 ton en bestaat uit 9 trapeziumvormige modules waarvan 1 mobiele. Het grootste onderdeel is niet groter dan 4 x 2 meter en weegt net geen 60 kg, zodat wereldwijd transport per container/vrachtwagen mogelijk is.

Kleur van de liefde
Het bovenste verdiep van het decor is voorbehouden voor de theatertechnici, die verscholen zitten achter de dak elementen. Deze werden vervaardigd uit PVC-zeil en op een speciale manier opgespannen om de look van solide panelen te benaderen. Voor de afwerking van de structuur werd een matte poedercoating gebruikt in de kleur van de liefde.

Veldeman is met deze opdracht niet aan haar proefstuk toe. In het verleden leverde het bedrijf ook al structuren op maat voor andere wereldproducties, zoals het luchtkussen dak voor de podia van de Madonna MDNA Tour in 2012.

Bron: High Profile Events

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers