Vraag naar zakenreizen en meetings groeit sneller dan verwacht

31-5-2012

Er worden in 2012 meer zakenreizen gemaakt dan aanvankelijk werd verwacht. Dat meldt zakenreisorganisatie BCD Travel op basis van onderzoek van Advito, de consultancy-divisie van BCD. Het adviesbureau bracht eerder al een marktverwachting voor 2012 uit, maar door alle ontwikkelingen op de markt was er een update nodig, aldus BCD. Uit de nieuwe gegevens valt op te maken dat de vraag naar zakenreizen en meetings niet alleen toeneemt, maar ook sneller groeit dan werd verwacht. Volgens Advito zetten bedrijven in op groei.

Tegenover het toenemende aantal reizen staat wel een kostenbewust reisbeleid: de gemaakte reizen zijn korter en vergaderingen worden met minder deelnemers gehouden. Ook worden vaker videoconferenties belegd. Advito houdt rekening met duurdere tickets dan verwacht als gevolg van een stijging van de olieprijs.

Luchtvaartmaatschappijen zullen steeds vaker bijkomende kosten in rekening brengen om hun extra uitgaven te dekken, aldus het bureau. In de oorspronkelijke verwachting ging Advito uit van een stijging van de ticketprijs met drie tot vijf procent ten opzichte van 2011. Hoeveel daar bovenop komt, laat het adviesorgaan in het midden.

bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers