Wees alert op valse facturen en e-mails

18-2-2013

Onlangs is er weer een flinke partij valse facturen naar mkb-ondernemers gestuurd. Het gaat hierbij om nota’s voor de vermelding van jouw bv in de bedrijvengids 2013, terwijl je hier in werkelijkheid nooit mee akkoord bent gegaan. Naast deze frauduleuze facturen zijn er op dit moment veel valse e-mails in omloop over IBAN en SEPA.

Op 1 januari 2014 moet jouw bv zijn overgeschakeld op het International Bank Account Number (IBAN). Zonder IBAN is er dan geen betaalverkeer meer mogelijk. Fraudeurs maken dankbaar gebruik van het feit dat een aantal ondernemingen zich nog altijd onvoldoende heeft verdiept in IBAN. In e-mails, die zogenaamd namens de Nederlandse Vereniging van Banken, de Nederlandsche Bank of het Nationaal Forum SEPA-migratie worden verstuurd, verzoeken zij je door te klikken naar websites, die je noodzakelijke informatie over de overgang zouden bieden.

Alleen de officiële IBAN-website gebruiken
Als je twijfelt of een e-mail over de overgang op IBAN betrouwbaar is, kun je het beste het volgende uitgangspunt hanteren: de officiële website van IBAN is overopiban. Hier vind je alle details die je nodig hebt om op 1 januari 2014 gereed te zijn. Verwijzingen naar andere websites kun je het beste negeren.

Bron: Rendement

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers