Werken in het buitenland: Duitsland

25-3-2024

Werken bij onze Oosterburen brengt nogal wat administratieve taken met zich mee. De meldplicht is vrij uitgebreid en ze voeren regelmatig controles uit. Hoog tijd om ons meldingsplichtdossier Duitsland weer helemaal up-to-date te brengen, zodat jij je grundlich kunt voorbereiden op de volgende klus daar.

De meldingsplicht voor Duitsland verloopt via een online portal van de Zoll, dat inmiddels in het Engels beschikbaar is. Daarnaast moest je rekening houden met het aanmelden van schilders, timmermannen en elektriciens, wat beschermde beroepen zijn in Duitsland. Voor de standbouw is deze melding niet meer van toepassing, voor interieurbouw nog wel.

Arbeidstijden zijn bij onze Oosterburen minder flexibel dan bij ons, vandaar dat we ook dat document bijgewerkt hebben. Aangezien er een urenregistratieplicht bestaat voor Duitsland is het aan te raden daar zorgvuldig mee om te gaan. Het hele dossier Duitsland vind je in ons ledenportal.

Heb je vragen over het werken in Duitsland? Of in andere landen? Neem dan contact op met Gerbrig Reitsma, adviseur ondernemerszaken CLC-VECTA.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers