RI&E Tentoonstellingsbedrijven naar nieuwe online omgeving

06-12-2023

Veilige werkomstandigheden zijn belangrijk. Daarom is er voor werkgevers in de Tentoonstellingsbranche al jaren een RisicoInventarisatie- en Evaluatie beschikbaar om risico's in kaart te brengen en aan te pakken (met behulp van de Arbocatalogus). Omdat deze RI&E erkend is, hoef je deze als werkgever met minder dan 25 werknemers niet te laten toetsen. Vele werkgevers hebben in de afgelopen jaren daarom gebruik gemaakt van de online omgeving waarin de RI&E kan worden gemaakt.

Maar let op, de online omgeving waarin je jouw RisicoInventarisatie & -Evaluatie (RI&E) kunt uitvoeren en het plan van aanpak samenstellen, wordt niet langer ondersteunt en gaat per 1 januari 2024 offline. Sociale partners hebben inmiddels een uitstekend alternatief gevonden en in de afgelopen weken is hard gewerkt om de RI&E toegankelijk te maken in deze nieuwe tool. Echter, migratie van de RI&E’s die in de loop der jaren op bedrijfsniveau zijn gemaakt, is niet mogelijk. Het is daarom van belang om vóór 31 december a.s., mocht je jouw RI&E niet hebben gedownload en lokaal opgeslagen, dat nu alsnog te doen. Je leest hieronder hoe je dat kunt doen.
 
Stappenplan downloaden RI&E ‘oude’ omgeving
  • Log in met je persoonlijke gegevens op de RI&E Manager
  • Ga naar het tabblad ‘Rapporten’
  • Je kunt een lege vragenlijst afdrukken, jouw eigen Plan van Aanpak of een rapport met alle vragen en antwoorden (in Word en Excel)
  • Kies welke extra gegevens je in je rapport wil opnemen en klik ‘Rapport genereren’
Deze gegevens vul je vervolgens, bij het actualiseren van jouw RI&E en Plan van aanpak, in de nieuwe online omgeving in.
 
Wellicht ten overvloede goed om te benoemen dat, hoewel de Arbowet geen termijnen stelt voor het actualiseren van je RI&E, het advies is om je RI&E en Plan van aanpak elke 4 à 5 jaar volledig tegen het licht te houden. In geval van veranderende omstandigheden in de werkzaamheden ben je verplicht je RI&E direct aan te passen.

Sta jij op het punt om je RI&E te actualiseren, raden we je aan om dat nu in de nieuwe online omgeving te doen. Via onze website lees je hoe je je hier kunt registreren en aan de slag kunt (inclusief handleiding en antwoord op de meestgestelde vragen).
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers