Tip: PAWW aangifte geautomatiseerd indienen via UPA

17-7-2023

Als werkgever in de tentoonstellingsbranche ben je verplicht premie in te houden bij jouw werknemers en af te dragen aan de Stichting PAWW (Private Aanvulling WW & WGA). Sinds 1 januari van dit jaar is het doen van de aangifte een stuk makkelijker, vanwege de implementatie door SPAWW van de UPA.
 
De Uniforme Pensioen Aangifte (UPA) is al de standaard voor het automatisch uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers/administratiekantoren en de pensioenfondsen (waaronder Pensioenfonds Oak). Door je aanlevering aan SPAWW via UPA te doen heb je minder administratieve handelingen, is de kans op fouten stukken kleiner en heb je beter inzicht in de kosten.
 
Let wel, niet elke softwareleverancier is al klaar voor UPA, check dus eerst bij je leverancier of jouw software hiervoor geschikt is. Daarnaast moet je je registeren in het portaal van SPAWW: nadat je een account hebt aangemaakt in het SPAWW-portaal kun je op de Mijn Dossier-pagina onder UPA, de UPA activeren:
 
•        vink ‘UPA ingeschakeld’ aan, en
•        maak een wachtwoord aan
 
De UPA via de webservice is direct beschikbaar. Gebruik de UPA-gebruikersnaam en het wachtwoord in je loonadministratiesoftware om de aangiftes te doen. Hoe je dit doet, lees je in de handleiding van je loonadministratiesoftware.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers